20 Mayıs 2009 Çarşamba

Canlı Müzik Modası

Geçtiğimiz yazı Kaş'ta geçirenler bilir, hakkıyla canlı müzik yapan tek bir mekan vardı, orası da Sun Cafe idi. Bunun yanında Meis barın da canlı müzik yapmak gibi bir uğraşı olsa da bir türlü hoş bir şeyler ortaya çıkaramıyorlardı. Geçen sene canlı müzik sayesinde parayı kıran Sun Cafe'yi gören diğer barlar, akıllarını bu sene başlarına topladılar ve hepsi yabancı müzik ağırlıklı canlı müzik yapmaya başladılar.

Köprüaltı in Rock Bar
Mekanın iç tasarımı, konumu ve ismi sayesinde diğer canlı müzik yapan barlardan bir adım önde duruyor Körpüaltı. Geçtiğimiz aylarda yaptırdıkları yeni sahneleri şuan Kaş'ın en iyi bar sahnesi gibi gözüküyor. Yazın çok çeşitli grupların sahne performanslarına şahit olacağımız Köprüaltı çok sağlam geliyor.


Köprüaltı in Rock Bar.


Efendi Bar
Efendi Bar geçen sene kendi halinde, 2 günde 1 falan canlı müzik yapıyordu. Sahne falan olayları da oldukça kısıtlıydı. Bu sene kendilerine yeni bir sahne yaptırmışlar. Gördüğüm kadarıyla geçen sene ki Sun Cafe'nin sahnesinin birebir aynısı. Fakat şöyle bir durum var sezon, geçtiğimiz 3 sene içinde hep Sun Cafe'de çalan Blues Ala Turka grubu bu sezon Efendi Bar'da çalacakmış. Evet, söylentiler bu yönde. Bugün sahnelerinde gördüğüm "tumba" da bu durumu destekler nitelikte. Fethi Slayer, bu yaz sezonunda Efendi Bar'da olacakmış.


Blues Ala Turka, Sun Cafe'deyken.
Soldan sağa: Fethi, Ercan, Efe.


Sun Cafe
Sun Cafe bu sezon el değiştirmiş sanırım. Ayrıca iç tasarım açısından da bir değişime gitmiş ve biraz daha hoş bir görünüm kazanmış. Dün gördüğümüz kadarıyla canlı müzik olayı burada da olacak. Hatta dün var yani... Bir akustik gitar ve "Ud" ile canlı müzik yapılıyordu. Türkçe parçalar falan çalıyorlar. Sun Cafe'yi bilen bilir, pencereleri vardır kocaman, caddeye bakar bu kocaman pencereler. O pencerelerden içeriyi biraz süzdük, herifleri dinledik. Biz biraz dinleyince, adamlar bizi yanlış anladı ve çaldıkları şarkıların çok hoşumuza gittiğini falan sandılar =). Selam verdiler ilk önce, ardından kocaman hoparlörü bize doğru çevirttiler. Biz de ibnelik olsun diye, bu hareketin hemen ardından olay yerini terkettik. Herifler buruk bir göt olma duygusu içerisinde kalakaldılar.

Echo Bar
Echo Bar Kaş'ın vasat barlarından birisidir bana göre. Ama bu sezon canlı müzik ile güzel bir atağa kalktılar. Ben gidip dinlemedim ama söylentiler var. Bir elektro ve akustik ile canlı müzik yapılıyormuş. Bir gün gidip bir bakmak lazım.

Şimdilik Kaş'ın canlı müzik yapan barlar listesi bu kadar. Eminim ki ilerleyen günlerde bir kaç bar daha canlı müzik yapmaya başlayacaktır. Bekleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder