13 Mayıs 2009 Çarşamba

Yaz Geldi

Nihayet. Çok özlemiştim, güneşten kavrulduğumuz yaz günlerini. Ve yavaş yavaş "yaz" kendini hissettirmeye başladı. Hem hava olarak hem de çevre açısından yavaş yavaş Kaş yazın olduğu havasına bürünmeye başladı. Turistler yavaş yavaş buraya gelmeye başladılar. Barlar tekrar açılmaya başladı. Kışın ölü olan bu güzel ilçe, tekrar hayat kazandı sanki. Meydan bu sene belediyenin yaptığı bazı yenilikler biraz daha hoş ve düzenli bir görüntüye kavuştu. İsmi ekşi sözlükte bile geçmekte olan meydan duvarı yıkıldı ama yine de Kaş Meydan'ı o şirin görüntüsünden bir şey kaybetmedi.

Sun Cafe'ye kafam takıldı dün. Biraz baktım şöyle, eski iç tasarımından eser kalmamış. Bunun yanında geçen seneki gibi canlı müzik olayı da bir daha var olmamak üzere kaldırılmış. Sun Cafe'de hoş anılarım vardı, bu halini görünce pek hoşuma gitmedi bu durum. Ama bunun yanında Kaş'a yeni ve seviyeli bir bar açıldı. O da Köprü 6 in Rock Bar. Dün oraya da bir göz atma fırsatım oldu, Rock bar diye geçiyor ismi ama şu sıralar daha ağırlıklı olarak türkü söylenmekte barda. Haziran sonu veya Temmuz başlarında Blues Ala Turka bu barda çıkacak. Merakla ve heyecanla beklemekteyim. Uzun zaman oldu onları dinlemeyeli ve gerçente özledim. Fethi Slayer'ın sesinden ve gitarından, Smoke on the Water, Hotel California, Jumpin Jack Flash ve Another Brick in the Wall dinlemek gerçekten çok güzel bir şey. Bekliyorum... Bekliyoruz...

Son yıllarda Kaş'ta iki farklı iş açma trendi oluşmuştu. Bunlardan birisi İnternet Cafe, diğeri Fast Food açmaktı. İnternet Cafe trendi sona erdi fakat Fast Food sektörü gelişmeye ve her yerde karşımıza çıkmaya devam ediyor. İki 6 farklı Fast Food cafenin bulunduğu bir caddeye bu sezon yan yana iki cafe daha açıldı. Bunun yanında Kaş Meydanı'na da iki adet yeni Fast Food cafe açıldı. İş yaparlar mı? Yaparlar vallahi. Fiyatlar kazık olmadıktan sonra sırf turistlerden değil, bizden bile bayağı iyi iş yaparlar.

Biraz da okula değinelim. Yazılılar bitiyor. Analitik Geometri demiştim, girdi demiştim. Evet, gerçekten girmiş. "10 (on)" almışım. O yüzden hoca yazılıları tekrar etme kararı aldı ve yarın tekrar Analitik Geometri'den sınava gireceğiz. Herkesin bu iki sınavdan aldığı en yüksek not karneye geçirilecek. Güzel bir şey, Tanju hocanın (Tanju Toraman - Matematik Öğretmeni) bize son kıyağı bu olacak sanırım. Bunun dışında, Perşembe günü Mantık'tan, Cuma günü ise Matematik'ten son sınavlarımızı olup, okuldan sktir olup gideceğiz. Devletin bize vermiş olduğu devamsızlık hakkını kullanacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder