20 Aralık 2010 Pazartesi

Lisede Yaşanan En Dumur ve Aptalca Şeyler Vol. 1

Ben bu konuyu çok sevdim. Aptalca şeyler hayatımızın her noktasında bolca bulunduğu için olsa gerek bol bol yazacak şey çıkıyor. O yüzden liseye de bir el atayım dedim. Liseden geriye kalan bir sürü anım var ve çoğu gülmelik hadiseler. Özellikle sözlük ortamında bol bol yazmışlığım vardır bu konuda, blogu da boş geçmemiş olayım böylece. Başlayalım bakalım, neler çıkacak ortaya...

Derste satranç oynamak
Ders dinlemek istemeyen ve öğretmenin de pek tınlamadığı iki öğrenci tarafından yapılan bir olaydı bu. Anlatınca çoğu insan şaşırıyor, bir öğretmenin buna nasıl müsade edeceğine ama adam da haklı... Ne yapsın yani, satranç oynamaları izin verince susuyor ve dersin anasını sikmiyordu bu ikili...

Gürültüden ötürü öğretmenin "İsteyen çıkabilir" demesi üzerine öğrencinin çıkıp gitmesi
Evet, görülmüş bir şeydir bu. Öğretmen "isteyen çıkabilir, yok yazmayacağım" der ve bunu fırsat bilen öğrenciler bir hışımla kapıya yönelim çıkar giderler. Tenefüs olunca dışarı çıkan öğrenciler sınıfa döner ve bu sırada öğretmenden şu cümle duyulur: "oh be, rahat rahat ders işledim".

Öğretmenler Günü'nde siyah çelenk yaptırıp okula getirmek
Fazlasıyla dumur bir olaydı. Adamlar üşenmemiş, bildiğin cenaze çelengi yaptırıp getirmişler okulu. Çelenk ile birlikte okula girişleri ve Atatürk büstünün önünde saygı duruşu yapmaları görülmeye değerdi. Ardından çelenk ile birlikte okula girildi ve siyah çelenge oldukça sevinen okul müdürü ile hatıra fotoğrafı falan çekilmişti.

Sırayı delip pipet ile kola içmeye çalışmak
Akıl fışkırıyor. Nasıl akıl edilebilir ki sırayı delip, pipet ile derslerde kola içmek. Hadi düşündün diyelim, bu kadar bağımlı mısın be arkadaş. Zaten dersler 40 dakika, 40 dakika dayanamıyor musun içmeden... Olacak iş değil. Çiftli sıralar vardı o zamanlar, tek sıraya iki delik birden açılmış vaziyetteydi. Sonuç disiplin cezası olmuştu.

İngilizce dersine Almanca sözlük getirmek
İngilizce öğretmeni dersine herkesin ingilizce sözlük ile gelmesini istiyordu ve hatta getirmeyenlere eksi falan veriyordu. Bunun için de bir görevli vardı falan... Arkadaşın birine bir soru sordu ve arkadaş bilemedi. Akabinde sözlüğünden bakmasını söyledi ve çocuk açtı sözlüğü bakıyor. Bulamadı haliyle. Meğer almanca sözlük getirmiş, kendisi bile farkında değildi.

Okuma saatlerinde okuma kitabı olarak Kuran-ı Kerim getirmek
Okulumuzda okumaya teşvik sebebiyle haftada bir saat okuma saatleri düzenleniyordu. Bir arkadaşımız okuma saatlerinde Kuran-ı Kerim okuyordu. Çok sürükleyici olduğundan falan bahsediyordu.

Öğretmen masasına kaktüs koymak 
Çok boş olan öğretmen masasına çiçek getirilmesi kararlaştırılmıştır ve getirilen çiçek kaktüs olmuştur.

Derste mastürbasyon yapmak
Çoğunlukla erkek öğrenciler tarafından yapıldığı rivayet edilen bir durum bu. Şahsen bizim sınıfımızda hiç rastlamadım böyle bir olaya ama diğer arkadaşlardan bolca duyuyordum. Sanırım var böyle bir şey... Nasıl bir soğukkanlılıktır anlamıyorum. Hepsini geçtim, o kadar mı azgınsın be adam...

Bilgisayar dersinde sınıfça Counter Strike oynamak
Çok şaşırmıştı bilgisayar öğretmenimiz sınıfa girdiğinde. Bilgisayar öğretmeni müdür yardımcısı olduğu için çoğu zaman derslerimiz boş geçiyordu, biz de CS oynayarak vakit geçiriyorduk. Hoştu.

Ayakkabısı parçalanan öğretmenin sınıftan çıkamaması
Bir öğretmenimiz vardı, derste ayakkabısı parçalanmış. Nasıl oluyor demeyin, biz de anlamadık. Kadın sınıftan çıkamıyordu. Ayakkabı sabah sapasağlammış ama gelin görün ki derste o sağlam görüntüsünden yeller esiyordu. Bir öğrenciyi ayakkabıyı tamir ettirmesi için ayakkabıcıya gönderdi öğretmen şahsı ancak ayakkabıcı "bu ayakkabı çürümüş" diyerekten ayakkabıyı geri göndermişti. Bayağı bir komikti. Kadıncağız babasını aradı, babası yeni ayakkabı getirdi evden ve öyle çıkabildi ancak sınıftan...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder