31 Ocak 2011 Pazartesi

Kendi Evimizde Kilitli Kaldık

Bugün şu saatte çok ilginç ve trajikomik bir hikayeyi anlatacağım. Başımızdan geçen bir olayı anlatacağım tabii ki.

Biz, 1+1 olan evimizin tek odasını kullanıyoruz. Yataklarımız, ortada bir masa, televizyon ve her yatağın önünde birer bilgisayar şeklinde. O yüzden hep bu odada geçiyor günlerimiz, diğer odada bir bok yok. Bu odanın kapı kolunda ufak çaplı bir sorun olduğu belliydi zaten, içten içe büyümüş bu sorun ve bizi kepaze etti en sonunda. Kapı kolu bozulmuş, kapalı olan kapıyı açamıyoruz. O odada mahsur kaldık. Evin anahtarı dış kapının yan tarafında asılı, dış kapı da arkadan emniyet kiliti ile kilitlenmiş durumda. Yani penceren çıkıp normal kapıdan girmek gibi bir şans direktman ortadan yok oluyor.

Tabii biz düşünmeye başladık. Hemen televizyonun çubuğunu kullanarak ana kapının kiliti açıldı. Kapıya 30 cm uzakta olan anahtara ise ne yazık ki ulaşamadık. Bu yönden kapılar kapanınca, kiliti açmaya çalıştık. Menteşelerle oynadık. Ama yok. En sonunda kırmaya çalıştık kapı kolunu ama yine yok. Bir bok olmuyor, follofoş oldu kapı kolu ama hala duruyor yerinde. Her neyse, son çare olarak kapının camını kırıp öbür tarafa geçmek ve kapıyı tekmeyelerek açmak planını uygulamaya koyduk.

Sandalye ile cam kırıldı. Akabinde ufak bir parça kaldı alt tarafta, onu da ayağımla kırayım dedim. Biraz yüksekte dursun diye altında dümdüz sivri bir cam daha koydum ve bastım tekmeyi. Sonradan koyduğum ve dik duran cama girdi ayağım topuktan. Allahtan fazla derine girmedi ve geniş kesmedi. Ama bayağı kan aktı.

Her neyse cam kırıldı, öbür tarafa geçildi ama öbür tarafta bir skim olduğu yok. Tekrar bizim taraftan çalışmalara başlandı. Derken ben umudu kestim, pc başındayım... Bu sırada İsmail açtı kapıyı.

Temizlik yaptık mal gibi. Şu an değiştirmemiz gereken bir kapı kolu ve kilit; onun haricinde de cam var. Muhtemelen kapı kolunu tamir ettirip, camı ev sahibine kakmamızı sağlayacak pembe bir yalan uyduracağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder