11 Mart 2011 Cuma

Kilink İstanbul'da (1967)

Dün gece çok ilginç bir film izledim. Daha önce bir kaç kez nette karşılaştığım ama bir türlü izleme fırsatımın olmadığı bir film bu: Kilink. 1967 yılında çekilmiş Süper Kahraman temalı bir film. Kilink adında bir kötü adam ve Uçan Adam adında bir Süper Kahraman var ortada.

Film Kilink'in İstanbul'a gelmesi ile başlıyor. Gelişi tam bir komedi. Bir tabutta mumyalanmış bir şekilde yatıyor. Daha sonra sargılarını söküyorlar ve altından iskelet kostümü giyik bir şekilde Kilink çıkıyor. =D Adamın olayı Profesör Hulusi'nin bulduğu bir formül ile ölümcül bir silah yapmak ve dünyaya hükmetmek. Bu amacını açıklarken öyle uçuyor ki Kilink, gülme krizlerine giriyorsunuz. "Herkes Kilink ne derse onu yapacak, ben ne kadar istersen o kadar yaşayacak, ben ne istersem onu yiyecek". Oldu Kilink... Bu sırada formülleri almak için Doktor Hulusi'yi öldürüyor Kilink amcamız.

Ardından Hulusi'nin oğlu Kilink'ten öc almak istiyor ve çaresiz bir şekilde mezarlıkta takılıyor. Bu sırada birden bir büyücü çıkıyor oraya ve bu arkadaşa inanılmaz güçler veriyor. "Shazam" dediğinde dönüşüyor Uçan Adam'a. Büyücü Kilink'in düşmanıymış, öyle söylüyor. Yok olmadan önce de Allah yardımcın olsun diyor. =D Allah'a inanan bir büyücü.

Kilink kostüm üstünden öpüşebiliyor ancak bir fermuar detayı olmadığı için kostümde, seks
yapabileceği konusundan şüphelerim var.

Daha sonra ki olaylar malumunuz belli. Kilink formülün tamamının peşinde, Hulusi'nin oğlu da Kilink'in. Zaten kısa bir film diyebiliriz ve hikaye yarıda kalıyor. 70 dakikalık bir film. Başlı başına komedi. Kilink'in iskelet kostümü ile kadınlarla sevişmesi tam bir komedi. =D Her zaman söylerim, birinci kural: et ete deyecek. Ama Kilink deydirmeden de zevk alabiliyor.

Adamlar 1959'da Ben Hur çekiyor. Bizimkiler 1967'de Kilink çekiyor. =D Başlı başına fiyasko olmasna rağmen Kilink İstanbul'da'nın IMDB puanı 6,3. Cidden çok ilginç. İzlenilebilir bir film bence. Komik oluyor, tavsiye ederim.

Şöyle de koyayım filmi aşağıya, isterseniz izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder