19 Nisan 2011 Salı

Teorik Planların Pratikte Tutmaması

Günlerdir ara ara aklıma geliyor bu durum. Teorik olarak çok sağlam ve akılcı gelen bir planın pratikte istenen sonuçları vermemesi durumu fazlaca karşılaştığım bir durum. Nereden çıktı bilmiyorum ama pratikte istenilen sonucu vermeyen projelerimi sıralamak istedim bugün. Sıralıyorum...

Gamershot.net
Teorik plan: Oyun inceleme ve haber portalı olarak geniş bir oyuncu kitlesine hitap etmek. Bu bağlamda gelecek reklamlar ile maddi bir kazanç elde etmek.
Pratikte olan: İçerik olarak fazlasıyla geniş bir site haline gelindi. Ancak zaman içerisinde site unutuldu ve en sonunda domain süresi doldu. Site kapandı.

Gitarinceleme.com
Teorik plan: Türkiye'nin ilk ve tek gitar inceleme portalı olarak yayın yapmak ve isme uygun olarak gitar incelemeleriyle dolu bir site oluşturmak. Çeşitli müzik marketler ile anlaşmalar yapmak ve gitarlar incelemek. İncelenilen gitarların altına Müzik Marketlerden linkler koymak ve bu şekilde gelir elde etmek.
Pratikte olan: Yaklaşık 2 ay boyunca sıkı bir çalışma ile sağlam sayılabilecek bir içerik ve kadro oluşturuldu. Ancak zaman içerisinde yine siteyle ilgilenme durumu seyrekleşti. Ve en sonunda komple kaderina terkedildi.

Esesemlak.net
Teorik plan: Eskişehir'de emlak piyasasının fazlaca işlek olmasından ötürü bu sitenin iş yapacağını düşündük. Amaç Eskişehir'deki emlakçıları tek bir sitede toplamak ve bu sitede yer alabilmek için bize ufak bir ücret ödemelerini sağlamaktı.
Pratikte olan: Çok az kez reklam aramaya çıktık ve onlardan da bir sonuç alamadık.

Mydonanim.com
Teorik plan: Bilgisayar donanım ürünlerini incelemek amaçlı bir site. Bu bağlamda çeşitli üretici firmadan deneme amaçlı ürünler alabilmeyi ve hatta reklamlar alabilmeyi planlamıştık.
Pratikte olan: Deneme amaçlı ürün istenilen hiçbir firmadan cevap dahi gelmedi. Emekler boşa gitti. Zaman içerisinde site yok oldu gitti.

Kastanitim.com
Teorik plan: Kaş ilçemizin tanıtım sitesini oluşturmak ve Kaş'taki işletmelerden reklam almak.
Pratikte olan: Hiçbir işletmeden reklam alınamadı. Zaman içerisinde site yok oldu gitti.

Netyukle.com
Teorik plan: Download sitelerinin işlek olduğu dönemde bize ait bir download sitesi açmak ve gelecek reklamlar ile köşeyi dönmek.
Pratikte olan: Pek fazla tercih edilen bir site olunamadı ve en sonunda site saçma sapan bir şekilde oyun sitesine çevirildi. Netoyuncu.org domain'i alındı ve oradan devam edildi.

Turkakdeniz.com
Teorik plan: Ne haddimizeyse Kaş tabanlı bir akdeniz portalı yapalım dedik.
Pratikte olan: Bir sikim olmadı.

Sanırım bu kadar... Başarılı olan projeler oldu mu diye düşünüyorum da olmadı sanırım. E-Oyun projesini ben o zaman şartlarını düşününce başarılı buluyorum. Sadece o var başarılı diyebileceğim projem. Utanç verici bir şey... =D

Muhtemelen unuttuğum projelerde olmuş olabilir. O kadar çoklar ki...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder