24 Eylül 2011 Cumartesi

Supernatural - 7. Sezon

Evet. Nihayet 7. sezonun ilk bölümü yayınlandı. Direkt hd olarak bilgisayarıma indirip izlemeye başladım. Yayınlandıktan saatler sonra altyazısını da hazırlamış altyazı ekipleri. Güzel güzel seyrettim o yüzden.


Bildiğiniz veya bilmediğiniz üzere 6. sezon çok çok sıradışı bir biçimde bitmişti. Castiel, Araf'ın kapısını açmış ve oradaki tüm ruhları içine çekip; elde ettiği gücü Raphael'e karşı kullanmıştı. Bu bağlamda Cennet'teki "taht kavgası" nı sonuçlandırmış ve Cennet'in yeni patronu olmuştu. Hatta kendi değimiyle tanrı olmuştu. Bizimkilerden de kendisinin önünde diz çökmelerini, aksi takdirde onları öldüreceğini söylemişti.

Hepimiz tahmin edebileceği üzere bizimkileri öldürmedi. Zaten Bobby direkt boyun eğdi ve önünde eğildi. Bu sırada Castiel, zoraki ve korkuyla yapılan bir şey olduğu için durmasını istedi bizimkilerden. Daha sonra, bir daha karşıma çıkmayın deyip mekanı terketti.

Ben Castiel vs Dean-Sam savaşı olacağını düşünüyordum bu sezonun ama öyle olmadı. Castiel içindeki ruhları hapsetmekte zorluk çekmeye başladı ve onları bırakması gerekti. Tabii bundan hemen önce Dean ve Sam, "Tanrı'yı öldürebileceğini" söyleyen Death'i kullanmaya karar verdiler. Bu yüzden Death'i bir büyü ile bağladılar ve Castiel'in karşısına çıkarttılar. Death, Castiel'i öldürecekken Castiel onun büyüsünü kırdı ve Death de onu öldürmekten vazgeçti. Ardından Dean ve Sam'e tekrar Araf'ın kapısını açacağını söyledi; çekti gitti.

Death vs Castiel. Death'in Castiel'i
öldürüşünü görmek isterdim.
Castiel içindeki ruhları daha fazla tutamayacağını anlayınca Dean ve Sam'den yardım istedi. Death'in söylediği saatte kapının açılacağı yere gittiler ve Castiel ruhları bıraktı. Fakat bu sırada bir terslik oldu ve Castiel'in içinde tutunmayı başaran bir kaç yaratık olduğu anlaşıldı. Bunlar, Death'in de bahsettiği ve Araf'ın yapılma sebebi olan çok çok tehlike yaratıklar; Leviathan'lardı. Castiel'in içinde tutunmayı başaran Leviathan, Castiel'in kontrolünü eline aldı ve bizimkilerle karşı karşıya geldi. Bu sırada da sezonun ilk bölümü sona erdi.

Bunun yanı sıra Sam'in karşısına Lucifer çıktı ve hepimizi şok eden sözler sarfetti. Sam'in dışarda değil hala kafeste olduğunu söyledi ve bu durumun sadece kendisinin yaptığı bir şakadan ibaret olduğunu söyledi. Yani, Sam'in kafesten kurtulduğunu düşünmesini sağladı ve bir bakıma fake bir Sam'i dünyaya gönderdi. Şaşırdık.

7. sezon neyin etrafında dönecek gayet açık gibi duruyor. Muhtemelen bu sezonun ilk yarısı direkt olarak Leviathan ve Sam'in kafesten kurtarılması temaları üzerinde dönecektir. Ardından başka bir dal bulunacak ve dizi o dala kaydırılacaktır. Sezonun sonu da, o yeni dalla alakalı bir şekilde bitecektir. Bakalım nasıl olacak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder